Ett projekt om möjligheter

Vad handlar det om?

Oanade möjligheter är ett initiativ i samarbete mellan Sparbankernas Riksförbund och Svenska Bankföreningen.

Den digitala utvecklingen skapar oanade möjligheter för oss i vår vardag. Det för med sig effektivitet och enkelhet när vi söker och får information, umgås och håller kontakt med varandra. Ett område som många fortfarande anser vara krångligt är digitala betaltjänster och i dag står många utanför centrala tjänster som till exempel BankID och/eller Swish.

Svenska Bankföreningen och Sparbankernas Riksförbund har därför tagit initiativ till ett projekt som handlar om att inspirera och motivera de som är uppkopplade men som ännu inte tagit steget till att använda digitala banktjänster. Syftet är att hjälpa fler att förenkla sin vardag genom framförallt BankID.

Många vill kunna göra sina ärenden enkelt, närsomhelst och varsomhelst. Men att ändra rutiner och komma igång är lättare sagt än gjort. Och det finns många frågor.

För att svara på frågor och berätta om de möjligheter som exempelvis BankID öppnar för kontakter med myndigheter, apotek och banker lanseras denna webbplats. En samlingsplats för nyttig och viktig information och med många konkreta tips. Här ska även anhöriga och andra kunna hitta material som de kan använda för att hjälpa dem som behöver stöd och uppmuntran.

Vår förhoppning är att du känner dig inspirerad och hittar det du behöver här på Oanade möjligheter. Hur det digitala kan göra vardagssaker smidiga närsomhelst och varsomhelst.

Har du frågor, funderingar eller förslag på förbättringar, tveka inte att höra av dig till oss.


Ladda ner en broschyr här.

hej@oanade-mojligheter.se

Denna webbsida är ett samarbetsprojekt skapat av Svenska Bankföreningen och Sparbankernas Riksförbund.